Sjeti se hrabrosti, svjedoči vrijednosti. Kupuj braniteljsko.

JAVNI POZIV  za podnošenje zahtjeva za dodjelu pomoći zapošljavanja i samozapošljavanja branitelja i članova njihovih obitelji u Hercegovačko-neretvanskoj županiji u 2022.

Obavještavamo Vas da je dana 24.11.2022.g. objavljen JAVNI POZIV  za podnošenje zahtjeva za dodjelu pomoći zapošljavanja i samozapošljavanja branitelja i članova njihovih obitelji u Hercegovačko-neretvanskoj županiji u 2022.godini.

Korisnici programa su : fizičke osobe (branitelji) i pravne osobe (zadruge čiji su osnivači ili članovi u statusu branitelja ili člana njegove obitelji, obiteljska poljoprivredna gospodarstva i obrti  čiji  su vlasnici u  statusu branitelja ili člana njegove obitelji ).

Sredstva su namjenska bespovratna koja se mogu odobriti za:

– poticanje samozapošljavanja branitelja i članova njihovih obitelji  kroz potporu osnivanju i obavljanju obrtničke djelatnosti kao prvo pokretanje vlastite samostalne djelatnosti- obrta i potporu obavljanju obrtničke djelatnosti registrirane u tekućoj godini od strane branitelja ili članova njihovih obitelji.

– poticanje samozapošljavanja branitelja i članova njihovih obitelji kroz pomoć razvoju i održivosti obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i branitelja poljoprivrednika

– poticanje osnivanja, rada i razvoja braniteljskih zadruga

 

Prilog Veličina
 JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE ZAHTJEVA ZA DODJELU SREDSTAVA POMOĆI UPOŠLJAVANJA I SAMOUPOŠLJAVANJA BRANITELJA I ČLANOVA NJIHOVIH OBITELJI U HNŽ U 2022..pdf 4.11 MB
 PRIJAVNI OBRAZAC ZA OSNIVANJE OBRTA HJ.pdf 1.84 MB
 PRIJAVNI OBRAZAC ZA OBRT REGISTRIRAN U TEKUĆOJ GODINI HJ.pdf 2.14 MB
 PRIJAVNI OBRAZAC ZA OPG KOJI SU UPISANI U RPG HJ.pdf 1.83 MB
 PRIJAVNI OBRAZAC BRANITELJ POLJOPRIVREDNIK HJ.pdf 1.23 MB
 PRIJAVNI OBRAZAC ZA OSNIVANJE BRANITELJSKIH ZADRUGE HJ.pdf 1.48 MB
 PRIJAVNI OBRAZAC RAD I RAZVOJ BRANITELJSKIH ZADRUGA HJ.pdf