ODRŽANA EDUKATIVNA RADIONICA ZA BRANITELJE PODUZETNIKE

Ministarstvo za pitanja branitelja/boraca HNŽ/K i Referalni centar Branitelj/borac ZADRUGAR organizirali su edukativnu radionicu za branitelje poduzetnike.

Edukativna radionica namijenjena je svim zainteresiranim braniteljima poduzetnicima, građanima i građankama kao i poduzetnicima, obrtnicima, poljoprivrednicima te ostalim Udruženjima i drugim relevantnim subjektima koji se žele informirati o važnosti resocijalizacije branitelja, upošljavanju i poduzetništvu.

Edukativna radionica održana je 24. veljače 2023. godine u Mostaru, Buna bb dvorana Visitor Centre.

Na radionici su govorili doc. dr. Mirjana Miličević, profesorica Sveučilišta u Mostaru, dip. iur. Ante Džalto, federalni inspektor i ministar za pitanja branitelja Oliver Soldo.

Razgovarali se o pripremama za implementaciju Strateškog plana razvoja braniteljskog boračkog poduzetništva za razdoblje 2022.-2025.godine, Zadružnoj reviziji, te je predstavljen Programa upošljavanja i samoupošljavanja branitelja Ministarstva za pitanja branitelja/boraca HNŽ/K 2023.-2024.godina.

Bilo nam je zadovoljstvo ugostiti predstavnike i članove braniteljskih zadruga, obrta i OPG-OVA, te je oko 50 sudionika imalo priliku čuti korisne informacije koje će im zasigurno pomoći u budućem radu.

Referalni centar Branitelj borac Zadrugar je osnovan 2018 i.predstavlja nastavak razvoja pomoći braniteljima u ostvarenju njihovih prava, savladavanju svakodnevnih teškoća u smislu njihove resocijalizacije i poslovnog uključivanja u poslovne tokove HNŽ i šire.

Zbog ostvarenih rezultata i inicijativa koje je pokrenuo postao je nezaobilazan regionalni činbenik.Njegovi članovi branitelji su neprestano prisutni u radu lokalnih i drugih inicijativa, a kao promotori socijalne inkluzije, i razvoja međuljudskih odnosa i posebno tekovina Domovinskog rata.Na dosadašnjim projektima smo surađivali i imali potporu od Ministarstva branitelja HNŽ temeljem organiziranja manifestacija, edukacija i raznih radionica vezane za održivi razvoj i resocijalizaciju branitelja kao i obilježavanje važnih obljetnica iz Domovinskog rata.