Sjeti se hrabrosti, svjedoči vrijednosti. Kupuj braniteljsko.

Projekat EU4AGRI – okvirni raspored poziva za podnošenje prijedloga za dodjelu finansijskih sredstava

Projekat „Podrška Evropske Unije za konkurentnost poljoprivrede i ruralni razvoj u Bosni i Hercegovini“ (EU4Agri) je četvorogodišnja inicijativa (2020-2024), sa ciljem osavremenjavanja poljoprivredno-prehrambenog sektora, otvaranja novih i zadržavanja postojećih radnih mjesta, odnosno, podrške oporavku od krize prouzrokovane kovid-19 virusom u BiH.

Projekat EU4Agri prije svega je finansiran sredstvima Evropske Unije (EU) u okviru Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA). Vrijednost projekta je 20 miliona evra, uz sufinansiranje Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) i Češke razvojne agencije (CzDA).

Težište projekta je na povećanju ulaganja u poljoprivredno-prehrambeni sektor i podizanju nivoa znanja i vještina poljoprivrednih proizvođača i ostalih učesnika u lancima vrijednosti kroz prošireno pružanje savjetodavnih usluga, kao i poboljšanjem ekonomskih prilika u seoskim područjima. Projekat, takođe, unapređuje politike kroz koherentan i komplementaran skup aktivnosti, uključujući jačanje institucionalnih kapaciteta i usluga, kao i podršku unapređenjima politika i regulatornih okvira.

Projekat EU4Agri doprinosi ostvarivanju Ciljeva održivog razvoja usmjerenih, između ostalog, na okončanje gladi i postizanje bezbjednosti hrane, odnosno, promociju inkluzivnog i održivog ekonomskog rasta i dostojanstvenog rada za sve, kao i za smanjenje nejednakosti između i unutar država.

Okvirni raspored ovog poziva za podnošenje prijedloga za dodjelu finansijskih sredstava možete pogledati OVDJE. ⬇️⬇️⬇️

Okvirni-raspored-javnih-poziva-EU4AGRI-Dec-2020_1

Više informacija na: https://eu4agri.ba