Sjeti se hrabrosti, svjedoči vrijednosti. Kupuj braniteljsko.

PRIMJERI DOBRE PRAKSE NA UPOŠLJAVANJU BRANITELJA

SURADNJA MINISTARSTVA ZA PITANJA BRANITELJA HNŽ/K i TVRTKE PODRAVKA D.D.

OKRUGLI STOL (12.01.2018. godine)
Sporazum o suradnji Ministarstva hrvatskih branitelja RH i Podravke d.d

Ovom prigodom branitelji su upoznati s potpisanim Sporazumom o suradnji Ministarstva hrvatskih branitelja RH i Podravke d.d. u realizaciji potencijalnog otkupa poljoprivrednih proizvoda zadruga hrvatskih branitelja, te mogućnostima primjene pozitivnih iskustava u Bosnu i Hercegovini.

Predstavnici Podravke dd. upoznali su branitelje s mogućnostima  otkupa povrća, voća i žitarica u razdoblju od 2017.-2022. godine s naglaskom na :

-realizaciju potencijalnog otkupa proizvoda braniteljskih zadruga za potrebe prerade;

-poslovnu suradnju s braniteljskim zadrugama vezano uz otkup poljoprivrednih proizvoda;

-pružanje stručne pomoći u poljoprivrednoj proizvodnji od početka vegetacijskog razdoblja do berbe;

-edukaciju;

-osiguranje repromaterijala, te

-nadzor proizvodnje i kvalitete proizvoda.

Ministarstvo za pitanja branitelja HNŽ/K poduzelo je niz aktivnosti u povezivanju braniteljskih zadruga i poljoprivrednih proizvođača s ciljem sagledavanja mogućnosti zajedničke suradnje.

Također je  evidentirana zainteresiranost za suradnju s Podravkom, osobito u proizvodnji industrijske rajčice za čiju se preradu potrebe mjere desetinama tisuća tona.

U narečene svrhe Ministarstvo za pitanja branitelja HNŽ/K ažuriralo je podatke o raspoloživim površinama zemljištai potencijalnim kulturama za potrebe prerade.

Nakon dobivenih podataka tvrtka Podravka d.d. je u Mostaru u suradnji s prof.dr.sc. Markom Ivankovićem, ravnateljem Federalnog Agromediteranskog zavoda, pristupila izradi studije isplativosti.

MEĐUNARODNI SAJAM GOSPODARSTVA
(12.04.2018. godine)

Mogućnosti razvoja proizvodnje rajčice za preradu na području Hercegovine je radni naslov Edukativnog predavanja održanog na ovom sajmu, na kojem su aktivno sudjelovanje uzeli prof.dr.sc. Marko Ivanković ravnatelj Federalnog Agromediteranskog zavoda u Mostaru i prof. dr. sc. Zdravko Matotan (Podravka d.d.).

Pri tome predstavljeni su rezultati istraživanja sa nekoliko lokaliteta na području Hercegovine o mogućnostima uzgoja ove povrtne kulture, pri čemu se bilježe iznimni rezultati za tri lokacije i to: Mostarsko blato, Popovo polje, kao i Ljubuško polje.

OKRUGLI STOL (31.01.2019. godine)
MOGUĆNOSTI SURADNJE PODRAVKE S BRANITELJSKIM ZADRUGAMA I OPG-ima U HERCEGOVINI

Na ovom Okruglom stolu prezentiran je cjelokupni proces proizvodnje industrijske rajčice od sjetve,  načina berbe, transporta i prerade, a svi zainteresirani bili su u mogućnosti aktivno sudjelovati u završnom dijelu Okruglog stola pri čemu su zabilježeni vrlo konkretni prijedlozi, primjedbe, sugestije i mišljenja.

Ministarstvo za pitanja branitelja/boraca HNŽ/K konstatira da je učinilo vrlo kvalitetnu pripremu i upoznavanje branitelja s projektnim  aktivnostima Podravke d.d., te s zadovoljstvom pratimo dalje aktivnosti koje su zasigurno na dobrobit gospodarskog razvoja Hercegovine.

LOKALNO I DOMAĆE

NAŠI PROIZVODI

VOĆNE KULTURE I NJIHOVE PRERAĐEVINE
POVRTNE KULTURE I NJIHOVE PRERAĐEVINE
USLUGE / OBRTI
MED I MEDNE PRERAĐEVINE

100+

Voćnih i povrtnih kultura i prerađevina

17

Braniteljskih zadruga

17

OPG-ova i drugih oblika organiziranja

34

Izlagača iz HNŽ, ZHŽ, HBŽ, SBŽ i RH

250+

asortiman usluga i proizvoda

IMATE PITANJA

KONTAKTIRAJTE NAS

info@rc-braniteljskiproizvodi.infoprimjedbe, sugestije, pohvale
BRUNE BUŠIĆA BB88000 MOSTAR