Sjeti se hrabrosti, svjedoči vrijednosti. Kupuj braniteljsko.

Uljara u Neumu

Prigodom radnih posjeta općinama i gradovima Hercegovačko-neretvanske županije, izaslanstvo županijske Vlade boravilo je tijekom ovoga tjedna u posjetu Čapljini i Čitluku, te Stocu i Neumu. U izaslanstvu bio je i ministar za pitanja branitelja HNŽ Oliver Soldo te je u svojim obraćanjima uputio poruku ohrabrenja braniteljima.

Ministarstvo za pitanja branitelja HNŽ u okviru svoje mjerodavnosti poduzima mjere i aktivnosti, te predlaže prihvatljiva rješenja koja doprinose pružanju potpore u integriranju branitelja na tržište rada kroz povećanje njihove uposlenosti, resocijalizaciji branitelja i njihovoj profesionalnoj rehabilitaciji. Provedbom Programa upošljavanja i samoupošljavanja branitelja i članova njihovih obitelji u Hercegovačko-neretvanskoj županiji tomu se značajno doprinijelo, a posebno pružanjem pomoći projektima branitelja koji se bave poljoprivrednom i drugim djelatnostima iz kojih djelomično ili potpuno ostvaruju egzistenciju za svoje porodice. Uz dopunska prava propisana Zakonom o pravima branitelja Ministarstvo nastoji kroz ovaj i druge programe stalno doprinositi i poboljšavati položaj branitelja – naglasio je ministar Soldo.

Uljara u Neumu Važni projekat za razvoj maslinarstva i jačanje gospodarstva i poljoprivrede HNŽ/K RC Zadrugar

Prigodom posjete gradu Čapljini, općini Čitluk, gradu Stocu i općini Neum, izaslanstvo su ugostili gradonačelnik Smiljan Vidić, načelnik Mladen Radišić, gradonačelnik Stjepan Bošković odnosno načelnik Dragan Jurković, sa suradnicima, a također su zajedno posjetili i nekoliko lokacija na kojima su u zamahu važni razvojni, infrastrukturni projekti koje financira ili sufinancira Vlada HNŽ-a na prostoru Stoca i Neuma.

Jedan od takvih je i Uljara u Neumu, koja je pogon za preradu maslina, a koja je opremljena uz potporu Vlade HNŽ i jedan je od važniji projekata za razvoj maslinarstva i jačanje gospodarstva i poljoprivrede ovoga područja, a za početak rada braniteljske zadruge koja upravlja Uljarom sredstva je izdvojilo Ministarstvo za pitanja branitelja HNŽ.